De meeste voetballiefhebbers die in Barcelona zijn willen een bezoek brengen aan het machtige voetbalstadion Camp Nou, één van de grootste voetbalstadions in Europa. Vanzelfsprekend is het mogelijk om in Camp Nou een stadiontour te volgen maar in Barcelona bevinden zich nog vele andere (onbekende) voetbalspots! Wij hebben er een paar op een rijtje gezet.

Bodega Iniesta

Wist je dat FC Barcelona speler Andrès Iniesta een wijnliefhebber is? Hij beschikt over een eigen wijngaard in zijn geboorteplaats Fuentealbilla. De wijn die hier geproduceerd wordt valt over het algemeen erg in de smaak en wordt wereldwijd verkocht. In Barcelona heeft Iniesta een eigen wijnwinkel waar zijn wijnmerk wordt verkocht. Deze voetbalspot is een aanrader voor de wijnliefhebber!

Estadi Cornellà-El Prat

Estadi Cornellà-El Prat is het stadion van RCD Espanyol, de tweede club van Barcelona. Vele voetballiefhebbers vergeten deze voetbalclub als ze de stad bezoeken maar dit vrij nieuwe stadion dat plaats biedt aan 42.000 mensen is zeker een bezoek waard. Het is mogelijk om een stadiontour te volgen die gecombineerd wordt met een bezoek aan het museum van de voetbalclub.

Barcelona Beer Company Taproom

De bar in Barcelona waar je een echte ‘Piquenbauer’ kunt proeven. De Barcelona Beer Company heeft een door hen geproduceerd biertje vernoemd naar Gerard Piqué en Franz Beckenbauer. Het bier is dan ook een samensmelting van Duitse en Spaanse invloeden. Het graan en hop is afkomstig uit Duitsland terwijl het gebruikte water uit Catalonië afkomstig is. De naam Piquenbauer verwijst naar de bijnaam die Gerard Piqué kreeg van Josep Guardiola in hun gezamenlijke tijd bij FC Barcelona.

Nou Sardenya

Een voetbalspot voor de fanatiekelingen binnen de Spaanse voetbalcultuur. Nou Sardenya is een voetbalstadion waar CE Europa haar thuiswedstrijden speelt en biedt plaats aan ongeveer 7.000 mensen. Wat veel mensen niet weten is dat CE Europa één van de voetbalclubs was die mocht instromen in, de nu tot topcompetitie uitgegroeide, La Liga toen deze competitie werd opgericht in het jaar 1929. De voetbalclub is helaas afgegleden naar de lagere niveaus maar de gedachte wekt toch enig sentiment op.

Real Madrid official store

Voor de bezoeker die supporter is van FC Barcelona’s aartsrivaal Real Madrid heeft Barcelona ook een voetbalspot te bieden. Op de welbekende Las Ramblas is een officiële fanshop gevestigd van Real Madrid. Pas natuurlijk wel op dat je niet de harde kern van FC Barcelona tegen komt terwijl jij in je gloednieuwe Real Madrid shirt loopt!

Uiteraard heeft Barcelona nog vele andere voetbalspots te bieden zoals restaurant Salamanca en Naranjito. Bekijk hier een overzicht van alle voetbalspots in Barcelona >>

Laat een Reactie achter